• Skip to content
  • Jump to main navigation and login
  • Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόληψη
  • Αιτίες
  • Διατροφή & καρκίνος
  • Ψυχολογία & καρκίνος
  • Επικοινωνία
 
Νέα, Ειδήσεις

Ποια είναι τα ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα των καρκινοπαθών;

Καρκίνος οισοφάγου: Γιατί αυξάνεται ραγδαία και τι πρέπει να γίνει;

Κρεμμύδι και σκόρδο εναντίον καρκίνου του προστάτη

Ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες

Ο καρκίνος και η καταπολέμησή του από την ψυχολογική κατάσταση

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Γιατί μας προστατεύουν;

Μελάνωμα: Μεγάλη αύξηση νέων περιστατικών σε νέες γυναίκες

Αίμα στα κόπρανα και καρκίνος παχέος εντέρου

Επίκαιρα

Τι είναι ο καρκίνος; Αυτά που πρέπει να ξέρετε

Προστατέψτε τους πνεύμονές σας: Τρώτε μήλα, αχλάδια και ντομάτες

Το αλάτι, ο καρκίνος του στομάχου και η καρδία

Κόκκινο κρέας, αλλαντικά, ψάρι και καρκίνος

Φούσκωμα ή πρήξιμο με οίδημα στα πόδια: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μελάνωμα: Ανησυχητική αύξηση στα παιδιά

Ο καρκίνος προστάτη και η έντονη σωματική άσκηση

Καρκίνος προστάτη: Το μήκος των δακτύλων των χεριών και πιθανότητες προσβολής

Παιδικός Καρκίνος

Παιδικός καρκίνος και λευχαιμία: Σημεία και συμπτώματα

Εγκεφαλικοί όγκοι στα παιδιά: Προκαλούνται από γρίπη ή ιλαρά;

Παθητικό κάπνισμα: Αυξάνει κίνδυνο καρκίνου μύτης στα παιδιά

Καρκίνος και λευχαιμία σε παιδιά και έφηβους: Αιτίες, κληρονομικότητα, περιβάλλον και μολύνσεις

Καρκίνος παιδιών και μολύνσεις στην εγκυμοσύνη

Παιδιά που τρώνε φρούτα και ο κίνδυνος καρκίνου

Λέμφωμα μη Hodgkin: Σημεία και συμπτώματα

Λέμφωμα Hodgkin: Σημεία και συμπτώματα

 
Home Banner 2
Home Banner 3
Home Banner 4

Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία

Η θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος είναι εξαιρετικά δύσκολη
Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια πολύ επιθετική μορφή νεοπλασίας. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιβίωσης.

Η ανίχνευση του είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί να εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα. Η διάγνωση του γίνεται όταν πλέον έχει φτάσει σε προχωρημένα στάδια. Οι περισσότεροι ασθενείς αποβιώνουν σε  λιγότερους από 6 μήνες από την ημέρα της διάγνωσης.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ο δέκατος συχνότερος καρκίνος στην Ευρώπη. Σχετίζεται με το κάπνισμα και υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Συνήθως εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 40 ετών.

Η θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η νόσος παρουσιάζει ανθεκτικότητα στη χημειοθεραπεία και στην ακτινοθεραπεία. Η χειρουργική επέμβαση ολικής αφαίρεσης του όγκου δίνει τις καλύτερες πιθανότητες ίασης αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό στις πλείστες περιπτώσεις.

Νέες θεραπείες φαίνεται ότι μπορούν να αυξάνουν την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος.

Ο συνδυασμός των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων gemcitabine και capecitabine μπορούν να αυξάνουν την επιβίωση και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τη χορήγηση μόνο της gemcitabine.

Γιατροί από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριέλαβαν σε θεραπευτική δοκιμή 533 ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος από το Μάιο του 2003 έως τον Ιανουάριο του 2005. Με τυχαιοποιημένο τρόπο οι ασθενείς λάμβαναν είτε τα δύο φάρμακα (gemcitabine και capecitabine) μαζί ή μόνο το ένα (gemcitabine).

Η επιβίωση στον 1 χρόνο των ασθενών που λάμβαναν τα δύο φάρμακα ήταν 26% ενώ αυτών που λάμβαναν μόνο το 1 φάρμακο ήταν 19%.

Το συμπέρασμα των ερευνητών στην ενδιάμεση ανάλυση της θεραπευτικής τους δοκιμής, είναι ότι ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων αυξάνει σημαντικά την επιβίωση των ασθενών.

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα της διπλής θεραπείας είναι ότι το δεύτερο φάρμακο, η capecitabine, χορηγείται ως χάπι από το στόμα. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής χρειάζεται λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο γεγονός που είναι πολύτιμο για την ποιότητα της ζωής κάτω από αυτές τις περιστάσεις.

Η capecitabine είναι η μορφή σε χάπι του γνωστού χημειοθεραπευτικού φαρμάκου 5FU που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ενδοφλεβίως. Το 5FU χορηγείται σε καρκίνους του εντέρου και του μαστού.

Ο νέος διπλός συνδυασμός προσθέτει στην επιβίωση των ασθενών και πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η ένδειξη. Είναι όμως βέβαιο ότι για τον καρκίνο του παγκρέατος χρειάζονται επειγόντως, νέες καλύτερες θεραπείες.

  • Βλέπε σχετικά άρθρα:
    Καρκίνος παγκρέατος

    Φάρμακα
  • Βλέπε σχετική βιβλιογραφία:

    Abstract: Presidential symposium: Phase III randomised comparison of gemcitabine (GEM) versus gemcitabine plus capecitabine (GEM-CAP) in patients with advanced pancreatic cancer, Federation of European Cancer Societies, 2005, 13th European Conference (ECCO), Νοέμβριος 2005.

    Pancreatic Cancer Action Network

  • Εγγραφή Newsletter
  • Πληροφορίες
  • Αποποίηση Ευθυνών
  • Επικοινωνία

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και πηγές εγνωσμένου κύρους. Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωσή σας. Επιπλέον, μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Το Fight Cancer δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.

Copyright 2015 Fight Cancer® All rights reserved

Οι πληροφορίες, τα άρθρα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του FiCaCy και απαγορεύεται η αντιγραφή, δημοσίευση ή αναπαραγωγή του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Fight Cancer.

http://www.ficacy.org

Powered by Tecvault