• Skip to content
  • Jump to main navigation and login
  • Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόληψη
  • Αιτίες
  • Διατροφή & καρκίνος
  • Ψυχολογία & καρκίνος
  • Επικοινωνία
 
Νέα, Ειδήσεις

Ποια είναι τα ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα των καρκινοπαθών;

Καρκίνος οισοφάγου: Γιατί αυξάνεται ραγδαία και τι πρέπει να γίνει;

Κρεμμύδι και σκόρδο εναντίον καρκίνου του προστάτη

Ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες

Ο καρκίνος και η καταπολέμησή του από την ψυχολογική κατάσταση

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Γιατί μας προστατεύουν;

Μελάνωμα: Μεγάλη αύξηση νέων περιστατικών σε νέες γυναίκες

Αίμα στα κόπρανα και καρκίνος παχέος εντέρου

Επίκαιρα

Τι είναι ο καρκίνος; Αυτά που πρέπει να ξέρετε

Προστατέψτε τους πνεύμονές σας: Τρώτε μήλα, αχλάδια και ντομάτες

Το αλάτι, ο καρκίνος του στομάχου και η καρδία

Κόκκινο κρέας, αλλαντικά, ψάρι και καρκίνος

Φούσκωμα ή πρήξιμο με οίδημα στα πόδια: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μελάνωμα: Ανησυχητική αύξηση στα παιδιά

Ο καρκίνος προστάτη και η έντονη σωματική άσκηση

Καρκίνος προστάτη: Το μήκος των δακτύλων των χεριών και πιθανότητες προσβολής

Παιδικός Καρκίνος

Παιδικός καρκίνος και λευχαιμία: Σημεία και συμπτώματα

Εγκεφαλικοί όγκοι στα παιδιά: Προκαλούνται από γρίπη ή ιλαρά;

Παθητικό κάπνισμα: Αυξάνει κίνδυνο καρκίνου μύτης στα παιδιά

Καρκίνος και λευχαιμία σε παιδιά και έφηβους: Αιτίες, κληρονομικότητα, περιβάλλον και μολύνσεις

Καρκίνος παιδιών και μολύνσεις στην εγκυμοσύνη

Παιδιά που τρώνε φρούτα και ο κίνδυνος καρκίνου

Λέμφωμα μη Hodgkin: Σημεία και συμπτώματα

Λέμφωμα Hodgkin: Σημεία και συμπτώματα

 
Home Banner 2
Home Banner 3
Home Banner 4

Εντυπωσιακά αποτελέσματα νέας πρωτοποριακής θεραπείας για λευχαιμία.

Ένας νέος τρόπος θεραπευτικής αντιμετώπισης της λευχαιμίας φαίνεται ότι επιτυγχάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιούνται τα ειδικά αντισώματα BL22 που είναι ανοσοτοξίνες εναντίον των λευχαιμικών κυττάρων.

Η θεραπεία αυτή χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς με λευχαιμία τριχωτών κυττάρων. Η λευχαιμία αυτή είναι σχετικά σπάνια και εμφανίζεται μόνο σε ενήλικες ασθενείς.

Η ανοσοτοξίνη BL22 κατασκευάστηκε με μεθόδους γενετικής τεχνολογίας. Είναι ένα αντίσωμα το οποίο μπορεί ν' αναγνωρίζει και κατευθύνεται εναντίον μόνον των τριχωτών κυττάρων της λευχαιμίας αυτής. Περιέχει μια τοξίνη η οποία αφού συνδεθεί με το λευχαιμικό κύτταρο έχει την ικανότητα να το καταστρέφει.

Το φάρμακο αυτό χορηγήθηκε σε 13 ασθενείς με λευχαιμία τριχωτών κυττάρων, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν σε οποιαδήποτε προηγούμενη θεραπεία. Από αυτούς οι 11 ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά επιτυγχάνοντας πλήρη υποχώρηση της νόσου. Οι υπόλοιποι 2 συνεχίζουν να παίρνουν το φάρμακο.

Το φάρμακο BL22 αναπτύχθηκε αρχικά από επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών. Χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του μέθοδοι μοριακής βιολογίας και έγινε συνδυασμός λειτουργικού μέρους αντισώματος με τοξίνη που εκκρίνεται από το βακτηρίδιο Pseudomonas aeruginosa (Ψευδομονάς του κυανού πύου).

Η ανοσοτοξίνη που κατασκευάζεται με αυτό τον τρόπο, είναι σχετικά μικρού μεγέθους και έτσι εισέρχεται μέσα στα καρκινικά κύτταρα γρηγορότερα μειώνοντας την τοξικότητα για τα υπόλοιπα όργανα του ασθενούς.

Ο στόχος της ανοσοτοξίνης είναι το αντιγόνο CD22 που βρίσκεται στην επιφάνεια λευχαιμικών κυττάρων διαφόρων τύπων. Ευτυχώς τα φυσιολογικά αρχέγονα κύτταρα του μυελού των οστών δεν έχουν το αντιγόνο αυτό με αποτέλεσμα η τοξικότητα στο μυελό των οστών να είναι μειωμένη.

Είναι πιθανόν ότι το νέο αυτό φάρμακο να είναι χρήσιμο και για άλλες μορφές λευχαιμίας στις οποίες υπάρχει το αντιγόνο στόχος CD22.

Οι πιο σημαντικές επιπλοκές του BL22 είναι μια μείωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων η οποία βασικά οφείλεται σε καταστροφή μέσα στο αγγειακό σύστημα των νεφρών των ερυθρών. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια η οποία όμως είναι ανατρέψιμη.

Τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών του νέου πρωτοποριακού αυτού φαρμάκου είναι πολύ ενθαρρυντικά. Δεν πρόκειται για χημειοθεραπεία αλλά μάλλον για έξυπνο φάρμακο που στοχεύει ειδικά τα λευχαιμικά κύτταρα.

Τώρα προγραμματίζονται μελέτες σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών για να φανεί εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνονται και για να φανεί η χρονική διάρκεια της πλήρους υποχώρησης της λευχαιμίας.

  • Βλέπε σχετικά άρθρα:
    Λευχαιμία
  • Βλέπε σχετική βιβλιογραφία:

    The New England Journal of Medicine, 26 Ιουλίου 2001

  • Εγγραφή Newsletter
  • Πληροφορίες
  • Αποποίηση Ευθυνών
  • Επικοινωνία

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και πηγές εγνωσμένου κύρους. Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωσή σας. Επιπλέον, μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Το Fight Cancer δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.

Copyright 2015 Fight Cancer® All rights reserved

Οι πληροφορίες, τα άρθρα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του FiCaCy και απαγορεύεται η αντιγραφή, δημοσίευση ή αναπαραγωγή του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Fight Cancer.

http://www.ficacy.org

Powered by Tecvault