• Skip to content
  • Jump to main navigation and login
  • Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόληψη
  • Αιτίες
  • Διατροφή & καρκίνος
  • Ψυχολογία & καρκίνος
  • Επικοινωνία
 
Νέα, Ειδήσεις

Ποια είναι τα ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα των καρκινοπαθών;

Καρκίνος οισοφάγου: Γιατί αυξάνεται ραγδαία και τι πρέπει να γίνει;

Κρεμμύδι και σκόρδο εναντίον καρκίνου του προστάτη

Ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες

Ο καρκίνος και η καταπολέμησή του από την ψυχολογική κατάσταση

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Γιατί μας προστατεύουν;

Μελάνωμα: Μεγάλη αύξηση νέων περιστατικών σε νέες γυναίκες

Αίμα στα κόπρανα και καρκίνος παχέος εντέρου

Επίκαιρα

Τι είναι ο καρκίνος; Αυτά που πρέπει να ξέρετε

Προστατέψτε τους πνεύμονές σας: Τρώτε μήλα, αχλάδια και ντομάτες

Το αλάτι, ο καρκίνος του στομάχου και η καρδία

Κόκκινο κρέας, αλλαντικά, ψάρι και καρκίνος

Φούσκωμα ή πρήξιμο με οίδημα στα πόδια: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μελάνωμα: Ανησυχητική αύξηση στα παιδιά

Ο καρκίνος προστάτη και η έντονη σωματική άσκηση

Καρκίνος προστάτη: Το μήκος των δακτύλων των χεριών και πιθανότητες προσβολής

Παιδικός Καρκίνος

Παιδικός καρκίνος και λευχαιμία: Σημεία και συμπτώματα

Εγκεφαλικοί όγκοι στα παιδιά: Προκαλούνται από γρίπη ή ιλαρά;

Παθητικό κάπνισμα: Αυξάνει κίνδυνο καρκίνου μύτης στα παιδιά

Καρκίνος και λευχαιμία σε παιδιά και έφηβους: Αιτίες, κληρονομικότητα, περιβάλλον και μολύνσεις

Καρκίνος παιδιών και μολύνσεις στην εγκυμοσύνη

Παιδιά που τρώνε φρούτα και ο κίνδυνος καρκίνου

Λέμφωμα μη Hodgkin: Σημεία και συμπτώματα

Λέμφωμα Hodgkin: Σημεία και συμπτώματα

 
Home Banner 2
Home Banner 3
Home Banner 4

Νέα μορφή θεραπείας εναντίον της λευχαιμίας.

Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν κύτταρα τα οποία έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν λευχαιμικά κύτταρα και στη συνέχεια να τα καταστρέφουν.

Τα κύτταρα αυτά ανήκουν στην οικογένεια των λεμφοκυττάρων τύπου Τ του ανοσοποιητικού συστήματος και έχουν την ιδιότητα να αναγνωρίζουν το ογκογονίδιο WT1 που εκφράζεται σε ορισμένες μορφές λευχαιμίας.

Το γονίδιο WT1 είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση διαφόρων μορφών κακοηθών ασθενειών στα παιδιά όπως λευχαιμιών, καρκίνων του νεφρού (Wilm's tumor). Επίσης το ίδιο γονίδιο βρίσκεται και σε καρκίνους του πνεύμονα και του μαστού.

Η νέα αυτή μέθοδος φαίνεται να υπόσχεται πολλά διότι καταστρέφει επιλεκτικά τα κακοήθη λευχαιμικά κύτταρα χωρίς να επηρεάζει τα υπόλοιπα. Τα κυτταροτοξικά λεμφοκύτταρα τύπου Τ στην προκειμένη περίπτωση είναι ευαισθητοποιημένα με ανοσοποιητικούς μηχανισμούς μόνον εναντίον των ανωμάλων κυττάρων που εκφράζουν το ογκογονίδιο WT1.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύεται στο περιοδικό Hammersmith Research. Οι ερευνητές προέρχονται από το Hammersmith Hospital και το Imperial School of Medicine του Λονδίνου.

Η νέα αυτή θεραπεία είναι πρωτοποριακή, μοναδική στο είδος της και φαίνεται να υπόσχεται πολλά. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ακόμη δεν έχει δοκιμασθεί σε ασθενείς και ότι τα πιο πάνω είναι πειραματικά ευρήματα. 

Προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα είναι αναγκαίο να δούμε τι συμβαίνει όταν χορηγηθεί η θεραπεία αυτή σε ανθρώπους που πάσχουν από λευχαιμία και να εκτιμηθούν η αποτελεσματικότητα, οι επιπλοκές που προκαλεί και κατά πόσο σε τελική ανάλυση αυξάνει ή όχι την συνολική επιβίωση και τα ποσοστά ίασης.

Η διαδικασία της κλινικής θεραπευτικής δοκιμής της θεραπείας αυτής πρόκειται ν' αρχίσει σύντομα. Χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, σημαντικός αριθμός ασθενών και προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων προτού να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της έρευνας αυτής διότι σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προσδοκίες τότε θα έχουμε μια ριζική αλλαγή στον τρόπο καταπολέμησης αρκετών λευχαιμιών και άλλων καρκίνων.   

  • Βλέπε σχετικά άρθρα:
    Λευχαιμία
  • Βλέπε σχετική βιβλιογραφία:

    Hammersmith Research

  • Εγγραφή Newsletter
  • Πληροφορίες
  • Αποποίηση Ευθυνών
  • Επικοινωνία

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας αυτής έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και προέρχονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς και πηγές εγνωσμένου κύρους. Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωσή σας. Επιπλέον, μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Το Fight Cancer δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.

Copyright 2015 Fight Cancer® All rights reserved

Οι πληροφορίες, τα άρθρα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του FiCaCy και απαγορεύεται η αντιγραφή, δημοσίευση ή αναπαραγωγή του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Fight Cancer.

http://www.ficacy.org

Powered by Tecvault